Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Takım ruhu nasıl oluşturulur?

5 Aralık 2012 Çarşamba::

Takım ruhu oluşturmak demek, tam bir ekip olmak demektir. Tam bir takım olmak yapacağınız işin başarısının kısa sürede elde edileceği anlamındadır. Takım olarak yapılan işlerde genel olarak sorun yoktur.

Yazı Boyutu : A A A A

Takım içerisindeki kişiler tam anlamıyla yapacaklarını bilirlerse yapılan uğraş kısa sürede amacına ulaştırılır. Bu hem iş hayatında, hem spor alanında hem de diğer uğraşlarda geçerlidir.

Takım olmanın birçok avantajları vardır. İşte bazı avantajları şunlardır:
- Takım içerisindeki yer alan kişiler ne yapacağını bilirse mevcut iş kısa sürede halledilir.
- Takım olduğunuzda daha moralli ve daha pozitif düşüneceksiniz. Böylece işleriniz titiz ve güzel şekilde halledilecektir.
- Takım olmak demek hem sosyal açıdan hem mevcut işten destek demektir. Böylece bir işe girişirken ekip desteği olduğunu bilip ona göre düşünür.
- Kısa sürede planlama ve çalışmalar başlayabilir.

Gibi avantajlar sayılabilir. Takım oluşturulurken dikkatli ve seçici olmanız sizin faydanızadır. Aksi takdirde ekip olamayacak, başarısız olacaksınız.

Takım ruhu oluştururken öncelikle ruhsal açıdan işe uygun olanı tercih etmelisiniz.

Örneğin bir ekibe müdür arıyorsunuz. Bu müdürün sinirlerini kontrol etmesi ve sabırlı olması şarttır. Ancak siz tersi birey aldığınızda sıkça sorunlarla karşılaşacaksınız. Bu sebeple uygun bireyi bulmanız gerekmektedir. Başka bir şey ise aradığınız başarıdır. Örneğin çok başarılı bir ekip arkadaşı arıyorsanız o konuda kendisini kanıtlamış kişilere bakmalısınız. Aksi takdirde yine sorunlar yaşayabilirsiniz.

Başka ve sık karşılaşılan sorun ise pozisyona uygun işçi almaya dikkat ediniz. Örneğin ekibiniz bir spor kulübüdür. Size bir defans oyuncusu lazımken orta saha oyuncusu almanızın mantığı yanlıştır. Bu sebeple doğru ve kesin karar vermek için sabırlı ve araştırmacı olmaya özen gösteriniz. Hatalarınızın sonucunda ekip olmanız mümkün olmayabilir.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.